Οι Αρχιτέκτονες, όπως και οι μηχανικοί και οι επαγγελματίες των κατασκευών γνωρίζουν πως δεν υπάρχει υποκατάστατο για την μετατροπή μίας ιδέας σε φυσικό 3D αντικείμενο που εσείς, οι πελάτες σας, καθώς και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να κρατάνε στα χέρια τους. Όμως τα χειροποίητα μοντέλα είναι ακριβά και μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Συχνά διακυβεύεται η ακρίβεια εάν μειωθεί η κλίμακα κατασκευής στα μοντέλα, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση των διαδικασιών έγκρισης, την μη εκπλήρωση των προσδοκιών και την απώλεια έργων.

Διαβάστε περισσότερα: Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές

Οι πιο καινοτόμες επιχειρήσεις και εταιρείες - από την αυτοκινητοβιομηχανία, τον βιομηχανικό εξοπλισμό, την αεροδιαστημική και την αμυντική βιομηχανία έως τη βιομηχανία υποδημάτων, αθλητικών ειδών, καταναλωτικών αγαθών, ηλεκτρονικών προϊόντων και ιατρικού εξοπλισμού - βασίζονται στην 3D εκτύπωση και την ταχεία προτυποποίηση καθ΄ όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων και σε όλα τα τμήματα της εταιρείας για την επιτάχυνση του χρόνου εισόδου στην αγορά, τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση του σχεδιασμού και την διεύρυνση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα: Βιομηχανία & Παραγωγή

Είτε είστε εκπαιδευτικός / καθηγητής σε Λύκειο, Ανώτερη ή Ανώτατη Σχολή / Πανεπιστήμιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τρισδιάστατη εκτύπωση ως ένα κρίσιμο κομμάτι της διδακτέας ύλης για να ενθουσιάσετε τους σπουδαστές / φοιτητές, εμπλουτίσετε την εκπαίδευσή τους και να ενθαρρύνετε την πρόοδο τους δίνοντας τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε χειροπιαστά 3D μοντέλα. Για να έχει όμως αποτέλεσμα, η τρισδιάστατη εκτύπωση πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους τους σπουδαστές, οικονομικά προσιτή στη λειτουργία της και πάνω απ΄ όλα, ασφαλής.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαίδευση

Ο χρόνος είναι κρίσιμος όταν ο ασθενής υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Όσο περισσότερη ώρα ο ασθενής είναι κάτω από αναισθησία και ο εσωτερικός του ιστός εκτεθειμένος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος. Όσο γρηγορότερα μπορεί να ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση και ο ασθενής να αρχίσει την αποκατάσταση, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για ένα υγιές αποτέλεσμα. Αυτό απαιτεί ακριβή εκ των προτέρων σχεδιασμό και αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ του ιατρικού προσωπικού και του ασθενούς.

Διαβάστε περισσότερα: Ιατρικές Εφαρμογές

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές της Mcor είναι ο ιδανικός τρόπος για τις εταιρείες αναπαραγωγής και δισδιάστατης εκτύπωσης να επεκταθούν σε νέες, προσοδοφόρες αγορές με επίκεντρο τον καταναλωτή.             

Για την κατασκευή εξατομικευμένων καταναλωτικών προϊόντων, όπως προσωποποιημένες κορνίζες, παιχνίδια, συλλεκτικά αντικείμενα, χάρτες ταξιδιών / διαδρομών, δώρα ακόμα και καθημερινά αντικείμενα οικιακής χρήσης σε ένα επίπεδο τιμής που οι καταναλωτές θα αποδεχθούν, οι εταιρείες που θα το αναλάβουν χρειάζονται πλήρως έγχρωμους 3D εκτυπωτές που χρησιμοποιούν οικονομική πρώτη ύλη.

Διαβάστε περισσότερα: Γραφεία παροχής υπηρεσιών

Είτε είστε εμπλεκόμενοι με την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ή στρατιωτικού σχεδιασμού, γεωλογικές αναλύσεις, ανάπτυξη ακινήτων και χωροταξικό / αστικό σχεδιασμό, την εκπαίδευση των φοιτητών ή απλά θέλετε να τεκμηριώσετε ένα αγαπημένο ταξίδι ή μια τοποθεσία ως ενθύμιο, τα 3D τυπωμένα μοντέλα γεωπληροφορικής (GIS) φέρνουν την επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιείτε και επικοινωνείτε με δεδομένα γεωπληροφορικής. Τα 3D εκτυπωμένα μοντέλα γεωπληροφορικής σας δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με τους πελάτες, τους συναδέλφους, το κοινό και τους μαθητές γρήγορα, οικονομικά και πιο αποτελεσματικά από τις παραδοσιακές 2D, χειροποίητες, CNC ή και μορφοποιημένα τεχνικές.

Διαβάστε περισσότερα: Γεωπληροφορική

Γλύπτες, αγγειοπλάστες, φοιτητές και άλλοι καλλιτέχνες συνεχώς καινοτομούν με διαφορετικά υλικά και φινιρίσματα για να πραγματοποιήσουν το σχεδιαστικό τους όραμα και να ανακαλύψουν καινούργιο. Ένας αυξανόμενος αριθμός από σχεδιαστές αξιοποιούν τις δεξιότητες και την κατανόηση των τρισδιάστατων μορφών σε νέα εργαλεία και νέες τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα την ελευθερία σχεδιασμού που παρέχει η 3D εκτύπωση από απλό χαρτί της Mcor. Οι 3D εκτυπωτές της Mcor δημιουργούν φυσικά τρισδιάστατα αντικείμενα με κοινό χαρτί Α4 γραφείου από ένα αρχείο 3D δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα: Τέχνες & Πολιτισμός

 

Το μέλλον είναι ήδη εδώ και ... είναι γεμάτο με υπέροχα χρώματα!